PARAMETRY JAKOŚCI WODY PRZEZNACZONEJ DO SPOŻYCIA DOSTARCZANEJ
PRZEZ GMINNY ZAKŁAD USŁUG WODNYCH W SPYTKOWICACH
| WODA DOSTARCZANA Z WODOCIĄGÓW: | SUW BACHOWICE | SUW SPTYKOWICE-KĘPKI | Dopuszczalne wartości * |
||
| DLA ODBIORCÓW Z MIEJSCOWOŚCI: | - BACHOWICE – CZ. M. SPYTKOWICE tj. UL. GÓRKI i UL.WRÓBLÓWKI – CZ. M. RYCZÓW |
- SPYTKOWICE - MIEJSCE - LIPOWA |
- RYCZÓW - PÓŁWIEŚ |
||
| Data pobrania próbki | 08.09.2025 rok | 08.09.2025 rok |
08.09.2025 rok |
||
| Numer próbki | 64/09 | 62/09 | 63/09 | ||
| Oznaczenie / Jednostka | Metoda badawcza | Wyniki badań | |||
| pH | PN-EN ISO 10523:2012 | 6,6 | 6,6 | 6,6 | 6,5 – 9,5 |
| Mętność NTU | PN-EN ISO 7027-1:2016-09 | < 0,20 | < 0,20 | < 0,20 | akceptowalna (do 1,0 NTU) |
| Barwa mg/l Pt | PN-EN ISO 7887:2012 Metoda D |
< 5 | <5 | <5 | akceptowalna (do 15 mg/l Pt) |
| Zapach | PB/05/W wydanie 2 z dn.20.01.2017 |
akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny |
| Smak | PB/05/W wydanie 2 z dn.20.01.2017 |
akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny | akceptowalny |
| Przewodność elektryczna wł. Temp. pom. 25,00 C μS/cm |
PN-EN 27888:1999 | 418 | 475 | 423 | 2500 |
| Ogólna liczba mikroorganizmów w 220C jtk/1 ml |
PN-EN ISO 6222 : 2004 | 2 | 2 | 45 |
Bez nieprawidłowych zmian |
| Bakterie grupy coli jtk/100 ml |
PN-EN ISO 9308 -1:2014 -12+A1:2017-04 |
0 | 0 | 0 | 0 |
| Escherichia coli jtk/100 ml |
PN-EN ISO 9308 -1:2014 -12+A1:2017-04 |
0 | 0 | 0 |
0 |
Woda dostarczana dla odbiorców odpowiada warunkom określonym w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 7 grudnia 2017 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (Dz. U. z 2017r. poz. 2294).







